Zweden

Bjursås of Wat beleven we in Zweden?
op eenbankje.jpgmeer.jpghuis.jpg

Tymen is teleurgesteld door het ontbreken van molens (maar twee gekruiste stokken zijn ook goed al draaien die niet). Wel leuk zijn de paardjes (overal rond ons huis). En al het blauwe water…….
siljan paardje.jpgpaardjespelen.jpg

paard.jpg

De poezen zijn nog steeds op zoek naar hun eerste Zweedse muis. Muggen vangen kunnen ze nog steeds niet……..
open haard.jpgbinnen.jpg

Henk heeft geen internet in ons hutje op de berg……. maar hij kan wel grasmaaien!

gras maaien.jpg

Iris is weer aan het werk en worstelt met de Zweedse taal: op de computer, in de bus, in de pathologieverslagen, aan de telefoon……… Lezen gaat goed, maar de rest…. Gelukkig spreekt werkelijk iedereen Engels, dus dat komt allemaal goed. Het lab is heel leuk, iedereen is dol enthousiast, vooral Tibor. Hij heeft een geweldige collectie van zowel borst als colon preparaten, dus ik ben helemaal gelukkig. Elk mammapreparaat gaat door mijn handen en alle besprekingen (in het Zweeds) woon ik bij. Twee weken lang zit ik op de bovenste verdieping, de mammogravi! Laszlo is een bijzonder man, maar ook weer heel erg enthousiast, zou dat nu Zweeds of toch Hongaars wezen?

Tymen speelt, voetbalt, rent en wandelt de hele dag. Veel paarden, veel tractoren, je eigen tent, wat wil je nog meer. Opa en oma komen ook op bezoek!

paraplu.jpgtuin tenten.jpgeten.jpg

Als we in Zweden zijn wordt Tymen 2 jaar!

jarig 3.jpg

jarig 1.jpgjarig 2.jpgjarig 4.jpg

Uitstapjes maken we ook, naar het Siljan meer, het berenpark, Stockholm, onze eigen berg, ons eigen bos, de skischans de mijn, alle delen van het werelderfgoed in Falun, etc.

beer.jpgwandelen.jpgmijn.jpgtymen zit in het bos.jpg

Beste labuitje allertijden: Dalhalla (de opera Aida) in een steengroeve (zie: www.dalhalla.se)

program.jpg aida_stor.jpg

1 reactie op “Zweden

  1. Leuk maar er kon wat meer geschreven worden en wat minder plaatjes maar Zweden is heel erg leuk zeg nog leuker dan ik dacht doei tymen Iris en Henk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *