Leiden

Het is wel gek om weer in Leiden te zijn en rond te lopen. Anders wel, maar ook vooral raar. Terug in Nederland lijkt toch meer Nijmegen te zijn, in mijn hoofd alleen maar plaatjes van Nijmegen, het station in Nijmegen (wat gek je moet hier heel de tijd de trap op), de V&D in Nijmegen (ja zelfs die, voor babykleertjes naar de niet-bestaande kelder lopen). Maar als het weer mooier wordt, wordt alles beter en tegen het einde van dit halve jaar is Leiden weer Leiden en weet ik de weg weer. Bovendien wonen bijna al mijn vriendinnetjes in (de buurt van) Leiden!

Beetje rare tijd in Nederland, ziek uit Engeland teruggekomen. Henk moest alleen de auto inpakken, het huis leegruimen en daarbij natuurlijk ook op de katten en Tymen letten. Ongeveer twee uur na de “estimated time of departure” vertrokken we eindelijk naar de boot. Gelukkig zat alles mee en kwamen we de volgende dag in Belgie (jawel, je maakt een wereldreis of niet) aan en even later in Dordrecht.

IMG_19531.JPG huis2.jpghuis1.jpg

Ons huis in Leiden was weer even wennen na de luxe van Leeds, maar bleek toch mee te vallen. Wie weet waar we later allemaal weer terecht komen…….Voor Tymen even wennen, rennen op het strand, spelen in de sneeuw….

IMG_1972.JPG
IMG_2161.JPG
IMG_2162.JPG

Eind februari werd ik heel erg ziek (eigenlijk was ik dat al een aantal maanden, bedacht ik achteraf), na een kort bezoek aan het AMC en een langer bezoek aan de eerste hulp van het LUMC (bedankt Corrie en ook Manon voor de oppas), werd ik uiteindelijk opgenomen en de volgende dag geopereerd aan wat uiteindelijk heel uitgebreide endometriose bleek te zijn (ik heb plaatjes maar die mogen niet op de site omdat mensen mij dan beroepsgedeformeerd vinden, schijnt………). Behalve een ontplofte eierstok is de schade beperkt gebleven, maar het valt niet mee, zo’n operatie. De eerste weken kon ik eigenlijk alleen op bed liggen en zelfs dat niet. Na 9 weken (in plaats van mijn optimistische 3 tot 4) eindelijk weer een beetje aan het werk gegaan. Meer dan halve dagen lukt eigenlijk niet (zeker niet als de lift stuk blijkt te zijn), dus wel een behoorlijke domper op de eerste KWF stage. Ik voel me redelijk ongelukkig onder de hele situatie, maar ja er is niets aan te doen.

molen.jpgdesiree.jpg

Tymen heeft het heel erg naar zijn zin in Leiden. Veel molens. Een bezoekje van zijn nichtje Desiree (zie hierboven). Een keer in de week mag hij naar de Nijntjes op Madelief (Weken nadat we in Zweden zijn aangekomen ligt hij ’s avonds in zijn bed nog de rij juffen te benoemen:” ‘Elly, ja, Edith, ja, Ylvia, ja……” . En zij zin blij met hem, hij is de eerste die hun namen kan uitspreken! Als we weggaan uit Leiden, maakt hij korte zinnetjes en zegt alles na, zelfs Piene Panda!

rocco 2.jpgrocco1.jpg

Bovendien heeft Tymen voor het eerst een vriendje, zijn buurjongetje Rocco. Als Tymen niet voor de deur om Rocco loopt te roepen dan schreeuwt Rocco wel TYMEN voor het raam. Samen in het zwembad, samen in de zandbak, samen sleutels in de bank steken en samen ruzie maken om de auto’s en de ballen…….. Dag Rocco!

verkouden tymen.jpg

1 reactie op “Leiden

 1. Hoi Iris, Henk en Tymen,

  Wat veel nieuws. Erg dat je voor de tweede keer bent geopereerd. Dat lijkt me geen pretje. Knap dat je niet bij de pakken neer gaat zitten en doorgaat met jullie wereldreisplannen. Wat heeft Tymen mooie ogen!!
  Prachtig als je op jullie site komt. Ik heb al een paar gemaild naar je andere mailadres, maar ga ervanuit dat je het druk hebt. Ik mail je om het telefoonnummer van Peter van t Zelfde door te geven, want je vroeg een keer naar zijn gegevens en toen ahd ik alleen een emailadres.
  Zijn telefoonnummer is: 078-6168587 Het gaat goed met hem. Hij vertelde trots dat zijn oudste dochter ESther voor de klas Nederlands geeft. Zelf werkt hij nog steeds zelfstandig als handyman en geeft nog altijd trouw zijn trainingen bij Parthenon “natuurlijk, ik kan niet anders”was zijn vrolijke reactie.
  Wat mij niet helemaal duidelijk is is of jullie nu in Leiden of in Nijmegen zijn, maar misschien heb ik niet goed genoeg gezocht.
  Met mij gaat het lekker. Net met mijn buurvrouw wezen joggen en ze heeft een pittige spurt waar ik nog denk “zo is het wel welletjes”Ik sta als probeersel ook een paar uur voor de klas in te vallen. De hormonen schieten alle kanten op (niet die van mij)

  Groeten, Brenda de Bakker
  071- 521 6969

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *