Poezen

Ringen rangel ronde,
de katten gaan naar Londen
de katten gaan naar Engeland,
het stond vanavond in de krant,
ringel rangel ruis
en de honden blijven thuis.

Waar zullen ze wonen? In Engelse huizen.
Wat zullen ze eten? Engelse muizen
en Engelse worst van een Engels bord
en Engelse pap van een Engelse lord
en Engelse vis
van een Engelse miss
en die katten zullen hun verdere leven
in ’t Engels mauwen en kopjes geven.

Ringen rangel ronde
de katten gaan naar Londen,
de katten gaan naar Engeland,
met anjelieren in hun hand,
ringel rangel ree
en de honden gaan niét mee.

Annie M.G. Schmidt

Want Tymen is niet alleen op reis, iedereen gaat mee. Voor de poezen begon het avontuur al in februari 2005, de rabies vaccinatie en de test een maand daarna. Toen moest hun bloed test gedaan worden, en helemaal naar een lab in Belgie gestuurd worden (in Nederland kunnen we dat niet): Booky was ruim geslaagd en Docje net. Feest! Ze mogen mee!


oranje kar.jpgblauwe kar2.jpg

Speciaal wordt in juli een grote auto aangeschaft, waarin de nog grotere kooi van de meisjes past (samen met hun bagage, de kattenbakken en eten, want dat zullen ze in Engeland vast niet hebben). En een paar muisjes natuurlijk.kooi.jpg

Bij aankomst in Leeds is er direct paniek, waar is Docje gebleven? Toen wij de spullen aan het uitladen waren zijn de poezen in de keuken opgesloten, maar Doc is toch weg……. Terug naar huis? Gelukkig zit ze achter een half gemetseld muurtje en kunnen we haar er uit krijgen. Geen muizen voor de poezen in het grote kasteel, wel een lekkere bank waar je met zijn tweeen op kan slapen en veel ramen waar je naar de vogels en naar eekhoorns kunt kijken.

engelse bank.jpg

Dan gaan we weer op reis, een lange nacht op de boot, helemaal alleen samen in de kooi in het donker naast de motor…. terug naar Nederland. Hier hebben we een huis met een erker, daar kan je lekker in de zon zitten. We krijgen een klein wit zusje, Tymen’s poes.

kleine zusje.jpg

En na een poosje gaan we weer op reis, weer de kooi in en weer op de boot. Maar nu is de boot leuk, want we mogen in de cabine. Met een mooi rond raam om door te kijken en een stapelbed waar Tymen niet op kan klimmen

boot bed.jpg IMAGE_00045.jpg

En in ons nieuwe huis ruikt het heel spannend, maar weer geen muizen. Wel grote honden buiten en paarden en soms een hert….

zweedse bank.jpg zweedse stoel.jpg

Terug weer op de boot. Toen gingen we een poosje bij opa en oma logeren, dat was wel leuk. Daarna kwam het grote avontuur, met het vliegtuig naar Amerika!!! Er waren ook honden en een tijgertje voor de dierentuin. Henk, Iris en Tymen kwamen ons halen en we gingen naar een nieuw huis. Daar heeft Booky zijn eigen rode bank en we hebben een eigen kattenpaleis! En een sok met kerstmis!!

kerstmis poes.jpg kattenpaleis.jpg houston bank.jpg

Booky is alweer bezig met het plannen van de volgende reis:

booky londen.jpg
booky houston.jpg

En dan gaan we weer met het vliegtuig, nu niet met de KLM (die is van Amerika naar Amsterdam opeens vier keer zo duur als andersom) maar met Houstons eigen luchtvaartmaatschappij Continental. Lekker rustig een paar weekjes bij oma en opa, even uitrusten voor we weer verder gaan naar London!

IMG_1428.jpgIMG_1427.jpg

2 reacties op “Poezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *