Cruise

Berend Botje ging uit varen,
met zijn scheepje naar Zuidlaren.
De weg was recht, de weg was krom,
nooit kwam Berend Botje weerom.

Een, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven,
waar is Berend Botje gebleven?
Hij is niet hier, hij is niet daar,
hij is naar Amerika!

Amerika, Amerika,
drie maal in de rondte, van je hopsasa

Wij gaan ook uit varen. Met een heel grote boot, naar Amerika.

ships_575x219_dream.jpg

Omdat het moeilijk is om voor je werk over de wereld te reizen en ook nog op vakantie te gaan kwam Henk met het idee om per boot naar Amerika te gaan. Al gauw hadden we een reis gevonden, die op de goede tijd vertrok (eind september), van de goede plaats vertrok (Dover, OK, Rotterdam was beter geweest) en op de goede plek aankwam (Houston, the place to be). Onderweg stoppen we in Frankrijk (Le Havre), Spanje (La Coruna), Funchal (de Amerikanen noemen dit Portugal, maar ja…) en Miami.

Uitzicht in Dover dover uitzicht.jpgboot.jpg


De boot

De boot was groot, wij hebben een hut (OK, het heet een penthouse of eigenlijk de Cayman suite) aan de voorkant, zodat je kunt zien waar we heen gaan. Achteraf misschien niet zo slim, want als het stormt dan heb je de meeste kans op zeeziekte in deze hutten (onze butlers (ahem, echt waar) wilden eigenlijk niet meer in onze hut in de Golf van Biskaje), en daar kwamen we dan ook wel achter. Verder waren er twee zwembaden, een bibliotheekje (we hebben nu in Amerika al bijna meer boeken maar gelukkig was er een levendige ruilhandel), een internetcafe, casino’s, theaters en een kinderspeelplaats met juffen en activiteiten.

aap.jpgolifant.jpg

Activiteiten

Wat doe je nou zoal, behalve staren naar de lucht, een beetje lezen, zwemmen, kooklessen volgen en voor kapitein spelen?

zwemmen.jpgpizza.jpgkapitein.jpg

De havens

Nadat we met onze enorme koffers vanaf Dordrecht via Brussel met de trein naar Dover waren gereisd (en vervolgens met de taxi naar de boot), begon het avontuur. Iedereen was dol op Tymen, er waren ook niet zoveel kinderen aan boord en hij is natuurlijk heel erg leuk en ook zo vreselijk goed opgevoed……. Op een enorme huilbui in Brussel na ging het ook goed (een paar mensen aan boord herkenden ons door die huilbui, maar goed).

De volgende dag arriveerden we al vroeg in le Havre, waar het erg mooi weer was. Na wat rondgewandeld te hebben met Pain au Chocolat en croissants naar het stenen strand.

Frankrijk (Le Havre) le havre.jpg

Na een paar benauwde dagen (leek erg lang) in de golf van Biskaje, arriveren we in een regenachtig Spanje. Na de bezienswaardigheden van La Coruna gezien te hebben komt het hoogtepunt, een brandweerauto (althans voor de eerste 3 rondjes, Tymen was er toen eigenlijk wel klaar mee maar de draaimolen nog niet.

Spanje (La Coruna)

brandweerauto.jpg

la coruna.jpg

Na enkele dagen op zee ons voorlopig laatste stukje Europa! Erg warm!

Funchal

funchal.jpg

lucht blauw.jpg

En tenslotte: AMERIKA, we zijn er!

Miami miami.jpg