New York: 8 – 9 juni 2007

Daar gaan we dan, met de trein en onze enorme berg bagage (twee grote tassen, een koffer en natuurlijk een Thomas de tankengine tas) op weg naar New York. Gelukkig bestaat er de “Red Cap service”, die voor je bagage zorgt hier op de stations, zodat wij ons met het toch wat vermoeide kleine jongetje kunnen bezighouden (en in New York zelf schuiven ze ons vooraan de rij van zo’n 100 meter die op de taxi’s stonden te wachten).

IMG_1848.jpg

Midden in Manhattan, tussen de wolkenkrabbers (net naast de Chrysler building, kunnen we net niet zien vanuit onze kamer op de 24e verdieping (ons hotel heeft 39 verdiepingen, een middenmaatje).

IMG_1850.jpg

De volgende dag vroeg met Tymen op onze rug richting Central Park, lekker spelen in het zand. Dan terug over 5th avenue, nog langs de Hare Krishna Parade. Later proberen we nog naar de Empire State Building te gaan, maar een te lange rij blaast roet in het eten. Morgen moeten we alweer op de boot, laatste dag in de Verenigde Staten voorlopig……….

IMG_1855.jpg

Washington DC: 6-7 juni 2007

Gelukkig kunnen we ’s ochtends vroeg al in het hotel; snel de auto weg gebracht en op pad. Eerst naar het Capitool en dan naar het Space and Airplane Museum. Wat een boel vliegtuigen! Helaas mag je er niet in, arme Tymen! Wel snel even in een raket. Bij terugkomst in het hotel stonden er lekkere hapjes: een vergissing of toch sorry?

IMG_1813.jpg

De volgende dag de monumenten: Washington, Lincoln en natuurlijk het Witte huis. Dan door naar het museum voor Natural History en Science, waarbij we ons verbazen over de afdeling Afrikaanse cultuur die zich tussen de dinosauriers en de insecten bevindt….

IMG_1836.jpg

5 juni 2007: naar Washington

Daar gaan we dan weer. Via de geboorteplaats van George Washington (allemaal obscure wegen, we denken dat we verdwaalt zijn, geen populaire bestemming) naar Mount Vernon, waar hij woonde (wel heel erg druk en populair). Bij het huis zelf staat een rij van ruim honderd meter, daar gaan we dus niet heen. Tymen speelt veel liever met bladeren of blaten zoals hij ze noemt. Het museum is wel mooi. Als we ’s middags in Washington (DC) aankomen blijkt ons hotel overboekt. Ze sturen ons ergens anders heen (zou beter zijn, staat echter voor minder op internet), er is maar 1 bed (voor het kinderbed willen ze de volgende dag extra geld), maar goed, wel een glas wijn bij binnenkomst en de Ruby Tuesday is vlak bij…..

IMG_1803.jpg

Morgen wordt alles beter…

2086 mijl vanaf Houston; officiele einde van de roadtrip